Rollespill

Siden våren 2008 har det annenhvert mandag vært arrangert rollespillkvelder på Stavanger bibliotek.

Hva er rollespill?

Rollespill er en blanding av teater og brettspill, der hver spiller tar på seg en rolle med spesielle karaktertrekk og egenskaper og skaper en historie sammen. Hvor mye av hver bestanddel rollespillingen inneholder kommer an på hva spillerne ønsker. Noen ønsker en regelstyrt og taktisk opplevelse, mens andre blomstrer i en mer friform-uttrykk der historiefortellingen fungerer best uten mange regler.

I tillegg til spillerne er det oftest (men ikke alltid) en spill-leder som har forberedt rammeverket til en historie og som rollefigurene er med og utdyper og spiller ut sine roller i henhold til de premissene som spill-lederen har lagt. Spill-lederen har ansvaret for alle bifigurer i historien.

Rollespillingen skjer oftest rundt om et bord og spillerne forklarer hva de ønsker at rollefigurene skal gjøre og og holder samtaler med andre rollefigurer. Man dramatiserer ikke historien gjennom kostymer og «sceneopptreden», dette gjøres i laiv (levende rollespilling). Men man kan bruke forskjellige stemmer og stemningsskapende elementer (levende lys, bakgrunnsmusikk osv.)

Om spilleren ønsker at rollefiguren skal gjøre noe som rollefiguren ikke automatisk klarer (klatre opp en vegg, skyte en pil, overtale den mistroiske borgermesteren at man har fredelige hensikter), bruker man ofte terninger for å bestemme om rollefiguren klarer det eller ikke. Rollefiguren har større sjanse for å klare det man vil hvis man er dyktig på det han skal gjennomføre.

Norske rollespill

Rollespillet DraugTil nå er tre norske rollespill blitt utgitt på norske forlag:

Reklamer
  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. No trackbacks yet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: